Линк билдинг – Платени SEO връзки

Линк билдинг услуги

Експертите от Blog7 предлагат услугата “изграждане на връзки” от EAT (експертни, авторитетни и заслужаващи доверие) сайтове с цел подобряване на класирането на Вашия сайт в Google SERP по избрани ключови думи. Услугата включва одит и анализ на сайта към момента, анализ на конкурентните сайтове и ежемесечен отчет на свършената работа. Тя е само част от специализираните SEO услуги които нашите консултанти предлагат на клиентите си.

Какво е link building?

Link building е термин в SEO което означава създаване на входящи линкове от чужди към Вашия сайт. Кликайки на линковете (връзки) в една статия можеш да се отзовеш в друг сайт със сходно съдържание. Това е била идеята при създаването на WWW. Чрез линкове да можеш да намираш сходни неща които търсиш и да получаваш повече информация. Google бота чрез линковете обхожда мрежата и намира, индексира и подрежда класациите си.

анализ на линк

Важната част във SEO оптимизацията е анкър текста (anchor text),(котва), него виждат и кликат посетителите в сайта за да отидат в друг сайт. Но в очите на Google думата или фразата която е anchor text определя линк профила на сайта и следват наказания при spam или over optimization. За да няма сайта проблеми, линк профила му трябва да е балансиран, да има разнообразие в ключовите думи, да съдържа naked link anchors, brand, Latent Semantic Indexing (LSI).

Когато Вашият сайт получава линкове от авторитетни сайтове той вдига Domain Authority (DA), Page Authority (PA) които са показатели по които се определя качеството на един сайт. Колкото по високи са тези стойности, толкова по авторитетен и надежден става и Вашия сайт. В сайтове като ahrefs, semrush, majestic, mozpro и serpstat можете да следите метриките за авторитетност на сайта. Но най-добрата информация може да я видите в Google search console.

Кои линкове са силни?

услуги линк билдинг

Всеки линк който подобрява класирането на сайта Ви в търсачката за определена ключова дума е силен и полезен, а ако носи и трафик, конверсии, тогава е безценен. Ето някои които са наистина добри:

  • Релевантни на съдържанието ви
  • Guest post статии
  • Private Blog Networks (PBNs)
  • 301 Redirects
  • Foundational Links (платени директории, дарения, спонсорства, business citations, press releases, форуми, публикации в медии, Wikipedia.

Видове линк билдинг

Мога да ги определя като 3 вида:

  1. Аматьорски
  2. Професионален
  3. Платен

Аматьорския се прави от любители, собственици на някакъв сайт които събират от всевъзможни места ниско качествени линкове на килограм, които в 99% от случаите навреждат на сайта. Следват Google penalty и търсене на SEO специалисти които да премахнат наказанията. В нета може да намерите много места от където да си купите линкове на килограм за 5$ с гаранция за наказание. 🙂

Втория вид са професионалните услуги за линк билдинг които се предлагат от фирми занимаващи се с основна дейност оптимизация на сайтове. Тези фирми имат изградени собствени мрежи от сайтове на различна тематика които се поддържат със съдържание и им позволяват да “вдигнат” всеки клиентски сайт който ще подпише абонаментна поддръжка при тях. Те поддържат копирайтъри и журналисти на заплата за да могат да гарантират резултати на клиенти си. При конкретна необходимост ползват услуги на доверени фрийлансъри които са тясно специализирани в конкретна ниша и предоставят по-качествена услуга.

Без сериозен собствен ресурс от качествени сайтове не можеш да правиш професионален линк билдинг. А качествени сайтове без качествено съдържание написано от професионалисти копирайтъри просто няма.

На трето място съм оставил “платените връзки”. Това са купени линкове в супер авторитетни сайтове когато клиента предоставя бюджет за харчене на SEO агенцията за да може да има обосновано предимство пред конкурентите си. Вариантите тук са 2:

  • а) Наемане на линка за определено време
  • б) купуване на “вечен линк” в статия.

Действа се според какво искаме да постигнем и според парите. Всеки професионален SEO оптимизатор се нуждае от сериозен финансов бюджет за купуване на линкове когато работи в тежки ниши със сериозна конкуренция.

link-building-SEO-cena

3 прости правила

Link building-а е като политиката, но в идеалния и смисъл. Ако имаш сайт и искаш да се реализираш като професионален линк билдер следвай тези правила:

  1. Изгради взаимоотношения с хора
  2. Предложи решения
  3. Бъди полезен

Цени за линк билдинг

Предоставяме само white hat методи с ръчна регистрация. Екипа ни от линк билдери търси и намира само сайтове които имат сходна тематика с Вашия за да публикуваме линк който наистина да е в полза.

Услугата се предлага на абонамент, като цените започват от една месечна работна заплата.

Потърси ме на 0882.94.14.24